Cum sa incepi sa dezvolti programe

software,businessVrei sa iti faci o afacere in domeniul software ?

Nu stii de unde sa incepi ?

Programe cu Visual Studio 2012

Noi va dezvaluim ce aveti nevoie pentru a incepe un business in acest domeniu.

Cel mai usor este pentru persoanele care au acumulat cunostinte vaste in acest domeniu.

Pentru a incepe un soft (program) in primul rand trebuie sa aveti cunostinte avansate de programe intr-un limbaj precum Visual Basic sau Visual C#, dar si cunostinte despre sisteme de operare si motoare de baze de date.

Acum ca avem idee ce limbaj de programare putem folosi trebuie sa alegem un laptop.

Sa nu fiti economi la acest capitol si va recomandam un laptop performant cu licenta de Windows (vezi aici recomandarile).

Dupa ce ati achizitionat laptopul va trebui sa mai achizitionati si o licenta de Visual Studio pentru a putea incepe treaba.

In momentul de fata recomandam Visual Studio 2012 Professional (vezi aici detalii).

Acum din punct de vedere legal putem sa incepem sa dezvoltam aplicatii software.

Pentru ca traim in era internetului si peste tot avem o retea de calculatoare, programul va trebui sa se conecteze la o baza de date unde informatiile vor fi inregistrate cu ajutorul programului construit, dar vom scoate si rapoarte pe baza datelor inregistrate.

Pentru inceput va recomandam sa folositi Microsoft SQL Server Express with Advanced Services (descarca gratuit Microsoft SQL Server 2012 with Advanced Services). Aceasta versiune de Microsoft SQL Server este gratuita, poate fi folosita in mediul de afaceri fara nici o problema si permite baze de date cu o dimensiune de pana la 10 GB.

De ce Microsoft SQL Server Express ?

In primul rand este gratuit, nu consuma multe resurse (foloseste doar 1 GB memorie RAM), este usor de configurat, stabil, se face foarte simplu backup si restore.

De ce nu MySQL Server ?

MySQL Server Community Edition nu poate fi folosit gratuit in business si aveti nevoie de licenta care nu este deloc ieftina. Ca sa va convingeti mergeti pe pagina oficiala MySQL sa va convingeti.

De ce Visual Studio 2012 Professional ?

Simplu. Cu pachetul Visual Studio puteti sa construiti software atat pentru calculatoare cat si pentru Android sau iOS.

Un al doilea motiv este ca puteti sa faceti aplicatii web fiabile intr-un timp relativ scurt. Motive ar mai fi, dar ne vom opri aici.

Inainte de a cumpara o licenta de Visual Studio 2012 Professional puteti sa-i incercati puterile cu ajutorul lui Visual Studio 2012 Express care este gratuit daca doriti sa invatati.

Desi poate veti spune ca investitia este cam mare, trebuie sa tineti cont de faptul ca ati facut o investitie pentru minim 3 ani, timp in care nu aveti alte cheltuieli pentru productia de software si din experienta va spunem ca este o investitie foarte mica.

Stim ca exista si Open Source. Este o solutie, dar ar fi bine sa cititi foarte bine Termenii si Conditiile, dar asta este o alta discutie.

Articole recente:


Articole similare:

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii

FACEBOOK

ALEGE DE AICI