Ce este MySQL ?

mysql,logo,mysql logo,logo mysqlStiti ce este MySQL

Foarte multi utilizatori de PC-uri sau viitori programatori au auzit de MySQL, folosesc in limbajul lor termenul de MySQL, dar o mare parte dintre ei nu au o idee exacta despre ce este MySQL si la ce foloseste.

Pentru a nu ramane in ceata va vom explica ce inseamna MySQL si unde poate fi folosit.

In primul rand trebuie sa stiti ca MySQL este un sistem de gestiune a bazelor date relational aflat sub Licenta Publica GNU. Alte motoare de baze de date relationale foarte populare si folosite la scara larga mai sunt Oracle Database Server si Microsoft SQL Server care au la baza cam aceleasi principii de functionare, dar prin metode diferite.

Daca vrei sa incepi sa inveti MySQL atunci puteti citi tutorialele noastre direct de aici !

Mai exact ce face ?

Mai exact este un sistem in care sunt stocate date trimise de diverse aplicatii fie ele web sau desktop.

Daca vrei sa inveti mai pe indelete MySQL iti recomandam sa citesti cateva carti de specialitate (vezi aici carti recomandate).

Pentru a explica mai simplu la ce ne ajuta va dam urmatorul exemplu.

Presupunem ca avem o companie de distributie care are a dat tablete agentilor de vanzari din teren pentru preluarea comenzilor, iar aceste comenzi odata introduse vor fi accesibile departamentului de pregatire a comenzile instantaneu.

Cum este posibil ?

Tableta va accesa prin intermediul unei pagini web o baza de date aflata la sediul firmei accesibila prin intermediul unei aplicatii web scrisa in limbajul PHP (vezi schema mai jos pentru a va face o idee).

mysql,online,database server,mysql server

Foarte multi care isi doresc o mica afacere in care sa vanda aplicatii comerciale se gandesc sa foloseasca MySQL tocmai pentru ca este gratuit.

Privind din aceasta perspectiva (a folosirii unui motor de baze de date MySQL in aplicatii comerciale) trebuie sa stiti ca acesta este gratuit atat timp cat NU ESTE INCLUS in aplicatii comerciale.

Pentru aplicatii comerciale va trebui sa cumparati o licenta. In acest caz va recomandam sa va uitati si pe Microsoft SQL Server Express, dar acesta este un alt subiect despre care vom vorbi.

Daca nu stiti ce limbaj de programare poate folosi acest superb motor de baze date atunci va spunem noi doar cateva dintre ele: PHP, Java, Microsoft C#, Microsoft Visual Basic si multe altele.

Citeste si despre cum se instaleaza MySQL Server pe CentOS 6

Articole recente:


Articole similare:

Tags:

One Response to Ce este MySQL ?

  1. […] data doua articole care va vor face o imagine mult mai clara despre acest motor de baze de date: Ce este MySQL ? Cum se configureaza MySQL Server pe CentOS […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii

FACEBOOK

ALEGE DE AICI